check
הרצאת סאקר השנתית לזכרו של ג׳ון סאקר | המכון למחקרי חקיקה ולמשפט השוואתי ע"ש הרי ומיכאל סאקר

הרצאת סאקר השנתית לזכרו של ג׳ון סאקר

20 נובמבר, 2018
Picture of The Annual Sacher Lecture In Memory of John Sacher

הרצאת סאקר השנתית לזכרו של ג׳ון סאקר נערכה ביום 20 בנובמבר 2018. סדרת הרצאות זו, שהחלה בשנה שעברה, מביאה לפקולטה חוקר/ת בולט/ת מהעולם להרצאה מרכזית וכן מפגשים נוספים עם חברי הסגל והדוקטורנטים. זוהי יוזמה של מכון סאקר בשיתוף עם דיקן הפקולטה. הסדרה נקראת על שמו של ג׳ון סאקר, נכדו של הרי סאקר ובנו של מיכאל סאקר, שעל שמם קרוי המכון. ג׳ון סאקר, שנפטר ב-2016, שמר על קשר הדוק עם המכון, הפקולטה והאוניברסיטה העברית בכללותה במשך שנים רבות, ובכלל זה גם עמד בראש אגודת הידידים של האוניברסיטה בבריטניה והיה חבר בוועד הפועל של האוניברסיטה. אנו מוקירים את תרומתו הרבות למכון ולאוניברסיטה.

המרצה השנה היתה פרופ׳ מארי אן קייס מאוניברסיטת שיקגו, מומחית מובילה בתחומים של דיני משפחה, מגדר, ההסטוריה של הפמיניזם וחופש דת. ההרצאה המרכזית שנשאה היתה על הנושא ״כיצד נישואים הם כמו תאגיד?״. בהתבסס על תיאוריות מתחום הניתוח הכלכלי של המשפט ודיני התאגידים, בחנה פרופ׳ קייס את האופנים שבהם נישואים משמשים כמכשיר משפטי יעיל בדומה לתאגיד. ניתוח זה שימש אותה כדי לשפוך אור על ההתפתחויות בתחום הרגולציה של נישואים בעשורים האחרונים, תוך השוואה בין דינים במדינות שונות.

תמונות מהאירוע